• Prima   -  Presa  -  Astăzi marcăm Ziua mondială a mediului – 5 iunie

  Astăzi marcăm Ziua mondială a mediului – 5 iunie

   05.06.2015    809 Accesări        imprimare

  Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

  Această zi se sărbătoreste în ziua de 5 iunie a fiecarui an şi constituie un prilej pentru institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile nonguvernamentale, intreprinzatori, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu. Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare. Ziua Mondială a Protecţiei Mediului, marcată pe data de 5 iunie, se înscrie în efortul comun de a promova dezvoltarea durabila a oraselor.
  Ziua Mediului este o sărbătoare a tuturor cetaţenilor indiferent de tară, rasă sau de altă natură. Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atenţia populaţiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local, national şi regional.
  Astfel, se reaminteste anual omenirii cat de grave pot deveni lucrurile daca nu se manifestă grija pentru patrimoniul natural. Este important a sădi în mintea şi sufletul fiecărui cetăţean al societăţii, conceptul ca omul, ca specie biologică, este dependent de natură şi nu poate trăi în afara ei. Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea şi protejarea parcurilor, a spaţiilor verzi sau a grădinilor, precum şi la celebrarea acestei sarbatori prin participare şi sustinere.

  ÎMPREUNĂ PUTEM PĂSTRA MEDIUL CURAT!

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase

                       

Elaborarea paginii web a fost posibilă datorită grantului acordat Republicii Moldova de poporul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului în cadrul Programului Compact. Informaţia prezentată pe această pagină web nu este informaţie oficială a Guvernului SUA şi nu reprezintă punctul de vedere sau poziţia Guvernului SUA sau Corporaţiei Provocările Mileniului.